Orientering er et morsomt og rimelig treningstilbud for barn og unge.

Orientering er et morsomt og rimelig treningstilbud for barn og unge.

­­­– Hamar orienteringsklubb ønsker nye medlemmer velkommen i høst!

Frisk luft, fysisk aktivitet og hjernetrim. Orientering er både morsomt, sosialt og sunt for både små og store. Med ukentlige treninger, sosiale sammenkomster, varierte løp, spennende løyper, og ikke minst en svært prisgunstig årskontingent er orientering et supert alternativ for barn og unge som vil fylle høsten med gode opplevelser, nye bekjentskaper i et inkluderende miljø – og muligheten til å bli bedre kjent med lokale omgivelser.

Film link: Orientering – Vilt, vakkert og rått

Hjertelig velkommen til nye medlemmer!
Tilbudene for barn og unge er mange i Hamar orienteringsklubb. Bli med oss å utforske nærområdene på spennende vis; med lek, kart og kompass – og nye venner! Sammen med naboklubbene er vi en stor og fin gjeng som alltid har plass til flere som vil dele denne morsomme og utfordrende idretten sammen med oss. Velkommen både nybegynnere og til dere som har erfaring innen orientering!

Satser stort på barn og ungdom
Hamar orienteringsklubb er opptatt av å gjøre sporten morsom og spennende for barn og ungdom. Aktivitetene foregår på onsdager og torsdager i variert terreng i nærområdene. Treningene tilpasses og deles inn i grupper etter ferdighetsnivå, slik at alle kan være trygge og samtidig få mulighet for personlig utvikling og ikke minst følelsen av mestring. Les mer om vår satsning på barn og unge her: https://www.hamarok.no/barn-og-ungdom/

Et svært rimelig treningstilbud
Vi mener at orientering er for alle! Derfor har det vært viktig for oss å holde treningskontingenten nede, slik at flest mulig får muligheten til å ha det gøy med lek, kart og kompass. Det koster kun 100kr i året å være juniormedlem i Hamar orienteringsklubb, og som medlem har du tilgang til både treninger, samlinger og løp gjennom året.

Orientering for de minste o-løperne våre
For de yngste medlemmene i klubben, arrangeres treningene først og fremst som lek, men likevel med et mål om å gjøre små o-løpere kjent med det å ferdes og finne frem i skog og terreng. Først og fremst handler det om å ha det gøy sammen ute, der vi samtidig, basert på enkle o-øvelser, blir kjent med noen første karttegn, nye venner og blir trygge på hverandre og omgivelsene.

Orientering for den mellomste gruppen
Med mellomste gruppe mener vi o-løpere fra henholdsvis 9-12 år som er klare for å prøve seg på praktisk orientering basert på det de har lært om det å bruke kart som utgangspunkt og kompass som verktøy. Her både leker og lærer vi, med mål om å gi kunnskap om grunnleggende karttegn og trygghet innen orientering etter sikre ledelinjer.

  • Den opplæringsbaserte treningen for begge grupper foregår på torsdager. Se oversikt her
  • Onsdager arrangeres treningsløp for de som vil prøve seg mer selvstendig i større områder og i samarbeid med flere klubber, se oversikt her: 

Orientering for de som er litt eldre
For mer erfarne utøvere som er klare for større utfordringer, kan det å prøve seg på litt mer avansert orientering være et godt tilbud. Her handler det om å bli mer selvstendige innen terrengforståelse og gode ledelinjer, gjøre gode veivalg og finorientere seg i terrenget ved hjelp av de spesialtegnede orienteringskartene. Her foregår orienteringen i korte, mer krevende løyper med mer krevende utfordringer. Treningsløpene på onsdager har likevel løyper for ulike ferdighetsnivå. For interesserte er det også opplegg noen mandager, se https://www.hamarok.no/treningslop/#O-teknisk

Aldersgruppene her er i utgangspunktet fra 13-15 år og utøvere mellom 15 og 20 år.

 En fin måte å oppleve naturen på
Her i Innlandet er vi heldige, her er det mange fine skoger og friluftsområder å ferdes i, og mange spennende omgivelser i idylliske grøntområder som inviterer til utforskning. Vi holder treninger og løp både i Furuberget, Klukehagan og Frøberget, sammen med områder både i Vang og Ringsaker. Vi legger vekt på å bruke nærområder som ikke krever store reiseavstander.

Ekte mestringsfølelse!

Etter hvert som man begynner å beherske kart og kompass, oppfordrer vi medlemmene våre til å delta på lokale løp. Her får barn og unge testet ut det de har lært i praksis, og det gir skikkelig mestringsfølelse å finne frem til kartpunktene. Vi tilbyr løyper og klasser for alle nivåer og forutsetninger – dette skal være trygt, givende og moro for alle, uansett ferdighet og alder.

Klubb-samarbeid gir et bredt sportslig tilbud

Hamar orienteringsklubb samarbeider nært med Vang o-lag og Ringsaker o-klubb med treningsopplegg for barn og unge. Treningsløp kan også bli arrangert av Vallset/Stange o-lag, Løten o-lag og Elverum o-klubb. Du har alltid tilgang til en oppdatert plan over tid og sted, og løpene organiseres enkelt og oversiktlig i Spond.

I hele Mjøs-området samarbeider mange klubber gjennom sammenslutningen Mjøs-o. Mjøs-o har en egen aktivitetskonsulent og er et tilbud for de unge om større konkurransemiljø og fellesskap, blant annet til regionale og nasjonale samlinger.

Prøve orientering?

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *