Hamar orienteringsklubb tilbyr egne treninger i orientering for barn og ungdom. Treningene er fast på torsdager kl. 1730-1830, og i variert terreng. Treningene tilpasses ferdighetsnivå, og vi deler inn i grupper etter nivå.
For de yngste er treningen utelukkende lek basert. Målet for disse er å bli kjent med å ferdes i skog, terreng og ha det gøy ute. Krydres med litt o-øvelser, men i begrensa grad. Gjennom leken blir vi kjent med noen karttegn, hverandre og blir trygge.
Mellomste gruppe er for de som er klare for å prøve orientering med utgangspunkt i kart. Målet for disse er å få grunnleggende forståelse for kart og kompass, bli kjent med karttegnene og bli trygg på å orientere etter sikre ledelinjer. Vi skal også ha det sosialt og moro, så det blir lek her også! Aldersgruppa her vil kunne ha stort spenn, men som utgangspunkt for de mellom 9-12 år. Hvis du er eldre og aldri har prøvd orientering før, start her.
For de litt eldre som er klare for litt mer avansert orientering har vi en gruppe der målet er å bli i stand til å kutte mellom sikre ledelinjer, gjøre veivalg og finorientere med kompass. Her blir det korte, men mer krevende løyper og mer krevende fysiske utfordringer. De som er med her må tåle litt mer påkjenning og er i utgangspunktet 13-15 år.

Treningene arrangeres i samarbeid mellom Hamar orienteringsklubb, Ringsaker orienteringslag og Vang orienteringslag. Trenerne er fra alle klubbene. Treningene annonseres på Spond.
Vi kommer til å oppfordre til å delta på noen lokale løp. Det gir en skikkelig mestringsfølelse å prøve ut det du har lært på ordentlige løp! Det finnes løyper og klasser for alle nivåer – både for barn, ungdom og voksne. Hvis du aldri har prøvd ekte o-løp før, ta gjerne kontakt med trenerne eller noen i klubben for info om hvordan det fungerer.

Et fint tilbud for å prøve o-løp er våre treningsløp som er for alle og foregår på onsdager. Ringsaker ol, Vang ol og Hamar ok veksler på å arrangere. Løpene ligger i aktivitetskalenderen, og påmelding foregår i Eventor, https://eventor.orientering.no/Events
Hamar ok har et samarbeid med 5 andre klubber på Hedemarken om o-tekniske treninger for ungdom. Klubbene veksler på å arrangere. Treningene har o-teknisk fokus og opplegget som tilbys er tilpasset A-nivå og B-nivå. Treningene blir annonsert på Spond og foregår ca. hver 2. mandag kl. 18.

Hamar OK er medlem i Mjøs-o som er et klubbsamarbeid for ungdom i Mjøsregionen. Mjøs-o arrangerer også flere løp som kalles Nammocupen. Her er det tilbud til barn og unge på alle nivåer. Løpene samler mange orienteringsinteresserte barn og unge, og er derfor et flott alternativ for nye o-løpere.

Hvis du er helt ny i orienteringssporten og kan tenke deg å lære litt før du kommer på trening anbefaler vi orienteringsforbundets Nett-Orienterings skole på denne lenken: http://nof-orientering.org/index.php

Spond er en app til smarttelefoner. Søk på Spond der du laster ned apper, så finner du den. Hamar ok sin gruppe har kode TWTCG. I Spond blir du påminnet om hver trening, og kan enkelt svare om du kommer eller ikke.