Hamar OK har et samarbeid med 5 andre klubber på Hedemarken om treninger for ungdom. Klubbene veksler på å arrangere.
Treningene har o-teknisk fokus og oppleggett som tilbys er tilpasset A-nivå og B-nivå. Det er i alt 11 treninger, som foregår på mandager kl 18:00, se datoer i tabellen nedenfor. Les mer her.

Hamar orienteringsklubb tilbyr trening i orientering for barn og ungdom. Treningene er fast på torsdager kl 1730-1830, annenhver gang på Prestrud skole og annenhver gang i variert terreng. Treningene tilpasses ferdighetsnivå, og vi deler inn i grupper etter nivå:

Grønn gruppe (kontaktperson Sverre Berg Lutnæs, tlf 988 46 119)
Utelukkende lekbasert. Målet for disse er å bli kjent med å ferdes i skog, terreng og ha det gøy ute. Krydres med litt o-øvelser, men i begrensa grad. Gjennom leken blir vi kjent med noen karttegn, hverandre og blir trygge.

Blå gruppe (kontaktperson Sverre Berg Lutnæs, tlf 988 46 119)
For de som er klare for å prøve orientering med utgangspunkt i kart. Målet for disse er å få grunnleggende forståelse for kart og kompass, bli kjent med karttegnene og bli trygg på å orientere etter sikre ledelinjer. Vi skal også ha det sosialt og moro, så det blir lek her også! Aldersgruppa her vil kunne ha stort spenn, men som utgangspunkt for de mellom 9-12 år. Hvis du er eldre og aldri har prøvd orientering før, start her.

Ungdomsgruppa (kontaktperson Øyvind Ranestad, tlf 970 98 323).
For de som er klare for litt mer avansert orientering. Målet for disse er å bli i stand til å kutte mellom sikre ledelinjer, gjøre veivalg og finorientere med kompass. Her blir det korte, men mer krevende løyper og mer krevende fysiske utfordringer. De som er med her må tåle litt mer påkjenning, som utgangspunkt for 13-15 år.

For alle gruppene er det viktigere med nivå enn alder. Hvis du aldri har prøvd orientering før, bør du starte på blå gruppe selv om du er mer enn 12 år. Det er her du lærer det grunnleggende. Du kan flytte deg opp i nivå så snart du er trygg. Hvis du er i tvil om valg av gruppe, bare spør trenerne!
Treningene arrangeres i samarbeid mellom Hamar orienteringsklubb og Vang orienteringslag, så trenerne er fra begge klubber.
For å finne ut hvor treningene er, se aktivitetskalenderen for å få en oversikt. Meld deg gjerne også inn Facebookgruppa «O-trening Hamar/Vang» for info om treningene, samkjøring og deltakelse på løp.

Vi kommer til å oppfordre til å delta på noen lokale løp. Det gir en skikkelig mestringsfølelse å prøve ut det du har lært på ordentlige løp! Det finnes løyper og klasser for alle nivåer – både for barn, ungdom og voksne. Hvis du aldri har prøvd ekte o-løp før, ta gjerne kontakt med trenerne eller noen i klubben for info om hvordan det fungerer.

Hamar OK er medlem i Mjøs-o som er et klubbsamarbeid for ungdom i Mjøsregionen. Mjøs-o arrangerer også flere løp som kalles Nammocupen. Her er det tilbud til barn og unge på alle nivåer. Løpene samler mange orienteringsinteresserte barn og unge, og er derfor et flott alternativ for nye o-løpere.

Hvis du er helt ny i orienteringssporten og kan tenke deg å lære litt før du kommer på trening anbefaler vi orienteringsforbundets Nett-Orienterings skole på denne linken:
http://nof-orientering.org/index.php