Rapport fra Sørlandsgaloppen 2021

Etter at Sørlandsgaloppen ble avlyst i 2020 ble arena videreført til 2021. Det var knyttet spenning til om arrangementet kunne gjennomføres grunnet gjeldende restriksjoner. Man endte med at man kunne gjennomføre løpet med opp mot 1500 deltakere, mot at starttider ble forskjøvet ut over flere timer og man ble delt i flere kohorter.

Vi campet på offisiell O-camp Sjøsanden Camping i Mandal sammen med en delegasjon fra OK Vallset-Stange. Det var flotte fasiliteter for store og små.

Arrangører var Birkenes IL, IL Høvdingen, IL Vindbjart, Kristiansand OK, Oddersjaa SSK, OK Sør og Søgne- og Sogndalen OK. Hele arrangementet gikk prikkfritt for seg, og arrangørene fortjener all skryt de kan få. De to første dagene var arena Furulunden like inntil Mandal sentrum. Gåavstand fra campingen, lettløpt og strandnært terreng som bød opp til stor fart.

Dag 1 var det sprintløp og dag 2 var det mellomdistanse i det samme terrenget.

Dag 1, sprint Mandal

Dag 2, mellomdistanse Mandal

Dag 3 og 4 var arena flyttet til til Baneheia, nærmeste turområde til Kristiansand sentrum. Dette var et stirikt og krevende terreng for løpere fra innlandet som er bortskjemt med lettløpt skog.

Dag 3 var det langdistanse hvor langstrekkene var så lange at det var flere som mistet motet. Når man må brette ut hele A3-arket for å få oversikt over strekket fant enkelte det lettere å følge skiltingen på turstiene i området (med vekslende hell).

Dag 3, langdistanse Baneheia

Dag 4 avsluttet Sørlandsgaloppen med mellomdistanse i Baneheia. Fortsatt krevende terreng hvor man lett kom på avveie, men ikke like lange langstrekk. Heldigvis fant alle tilbake til mål (så vidt vi vet).

Dag 4, mellomdistanse Baneheia

Til sammen var 11 Hamar ok løpere påmeldt, og ifølge listene har de fleste gjennomført med stil. Av yngre kanoner gjennomførte Vegard Ranestad imponerende med en 24-plass totalt i klassen H17-20. Beste enkeltplassering var det Inger Vamnes som sto for med en 2-plass i klassen D80- på dag 1.

Klubbens delegasjon med småbarnsforeldre stilte i åpne klasser som gir fri starttid. Dette gav stor fleksibilitet til å følge barn i N-åpen og småtroll og løpe selv når det passet. Det fins vel knapt noen idrett som er så barnevennlig i så måte.

Arena Baneheia – Ravndalen

Neste år går sørlandsgaloppen i Larvik-distriktet. Kanskje er vi flere familier som kan reise sammen da? Våre barn var helt klare på at dette var «beste ferieturen EVER».

Simen Oskal m/fam.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *