Nytt fra Hamar ok Nr 08/22 – uke 25

Pinseløpene evaluert

på møte i går på skytterhuset i Løten. De fleste hovedfunksjonærer (start, mål, parkering osv.) møtte sammen med pinseløpskomiteen. De vesentligste punktene var: et gjennomført arrangement med nesten 3000 starter. Vi havnet godt på beina, men alltids litt å forbedre når vi kikker i krokene. Det vil pinseløpskomiteen oppsummere og jobbe videre med. For å forenkle og ikke belaste medlemmene for mye ligger det an til bare én arena og to løp neste år, søndag og mandag.  

 Løp på hverdager

I vårt område står bedrifts-o-løpene sterkt. På Gåsbu sist tirsdag deltok 140 stk. Fint terreng og en markering med serveringssalg, og alle inntekter til ukrainske løper i vårt distrikt. Tjue av startende er medlemmer i Hamar ok, (dvs. 14 % – bedre enn på «vanlige terminsfestede løp); de fleste riktignok kamuflert under bedriftsidrettslag. Som fikk en fin tur/treningstur på godt kart og gode løyper. Innimellom framsettes som konflikt at bedrift-o «stjeler» aktivitet fra «den ordinære» o-idretten. På to løp i Glåmdalen var det siste helg ca. 45 startende hver av dagene. Bulletinen Noe nytt fra Hamar ok løser ikke det problemet, men konstaterer at det er aktivitet. Uansett så vedtok styret forleden dag at vi skal prøve å motivere for større frammøte på våre egne torsdagssamlinger for bedre å «samle klubben». I samarbeidet med Vang er det god oppslutning om treningsgruppene for de unge, men resultatlistene for de som løper utlagte løyper på våre tre løp til høsten skal legges ut på hjemmesiden. Så skal det evalueres etterpå. 

 O-festivalen og sommerløp

Etter litt treg påmeldingsstart start blir det en flokk hamarløpere som starter i o-festivalen i og ved Kongsvinger 24.-26. juni. Noen har begynt å snuse på Sørlandsgaloppen og Fjord-o, og ikke minst Gammelskolla to-dagers midt i juli. Flere har bestemt seg for O-ringen fem-dagars i Uppsala. Infokomiteen er svært mottakelige for små innblikk i o-ferieopplevelsene i tekst og/eller bilder til nettside eller klubbens fjesbok-nettverk. Og i 2023: O-ringen i Åre – nærmest vårt nærmeste nabolag. Vi hadde en stor delegasjon i Sälen i 2016 – skal vi planlegge for tilsvarende?

Avslutningsvis i dag: god o-sommer

Mh Einar Lund Leder Hamar ok


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *