Nytt fra Hamar ok Nr 11/21 – uke 42

Uke 42/2021, vi skriver fredag 22. oktober 2021. Høsttid, dugnadstid, møtetid

Høsttid og løvfall – snø i løypene ved Nattrudstilen

Få løp – elleve hamarløpere på Løten mølles høstløp, fem påmeldt til Huldertrampen, et par nattløp kommer også. Fremdeles er det ti brannvernstolper på Jernbanemuseet. Tid for å telle opp årets sesong – 244 starter i terminsfestede løp i år, se vår hjemmeside under Løp – løpsstatistikk.  Ble det mange løp, tur-o-poster og stolper i stolejakten? Alt i alt – det må bli flere til neste år.  

 Dugnadstid og varierte oppgaver

Jeg meldte i Noe nytt fra Hamar ok nr. 8/21 den 13. sept. om stor dugnadsinnsats under KM for 250 deltakere (startende). Samme undersøkelse er gjort for Furugampen med 100 deltakere. Det ble nedlagt opp mot 100 (520) timer dugnadsinnsats, drøye 20 (120) timer på forhånd og drøye 70 (400) i terrenget og på dagen. I Furugampen var 16 (20) av klubbens medlemmer aktivt med på større eller mindre oppgaver. Tallene i ( ) gjelder KM. Sammenlignet ble det omtrent 2,1 arrangørtime/deltaker i KM og 1 time/deltaker i Furugampen. En enkel konklusjon er at det er bedre med ett løp i Furuberget enn to i allmenningen – men den er vel for enkel?

Neste mulighet til å dugnads-trå til er Tøffen/Tøffelen, tentativt tidfestet til lørdag 27. november. Der er funksjonene som løpsleder og løypelegger ledige. Noen som kan? Tøffen/Tøffelen i Furuberget ble arrangert første gang i 2004. Også i 2020. Hvis ingen melder seg til disse to oppgavene, kan det bli siste gangen det er mulig å tøffe seg eller tøfle rundt bladløsebusker og bjørkesnar så seint på høsten.  

 Møtetid

O-sportens organisatoriske grep og strategier legges seinhøstes. 

Mjøs-o hadde planleggings møte 4. oktober og årsmøte 15. november. Mer (alt om Mjøs-o) på https://www.mjoso.no/

Innlandet o-krets hadde lagledermøte mandag 18. oktober. Arne Arnesen møtte. Det bl.a. for å forberede NOFs kretsledermøte som er 29. oktober. 

Én sak på møtet er om utenlandske løperes rett til å delta (og evt. vinne medaljer) i NM, én annen norsk orientering sin strategi 2022 – 26. Underlagsdokumentene kan tilsendes på forespørsel, eller de kan finnes på NOFs hjemmesider. 

NOF avholder sin årlig o-faglige samling i forbindelse med kretsledermøtet, lørdag 30. og søndag 31. oktober. Programmet med seminarer og gateorienteringsløp ligger her https://facebook.com/events/s/kompetansehelg-norsk-orienteri/462441181532380/ og https://eventor.orientering.no/Activities/Show/4172?fbclid=IwAR048pFjkB7yCkXd-XyqcewWkqab8UI_5pbc3M4osDxiUWfriuDF3vgjJtw. Klubben støtter deltakelse. 

I november kommer pinseløpsårsmøtet. NOF legger uttakingsløp for både senior og junior til oss i pinsen 2021 så det kan bli god deltakelse. Vi har hatt arenabefaringer med NOF både i Stange og Løten. For vår del blir det to dager – lørdag og søndag – fra Gammelsaga.. Andreas Huber og Terje Gudbrandsen er i gang med løypeleggingen. 

 

Mh

Einar Lund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *