Nytt fra Hamar ok Nr 9/21 – uke 37

Uke 37/2021, vi skriver mandag 13. september 2021. Orientering i NRK, Mjøs-o, stor dugnadsånd i KM, klubbmesterskap avlyst, Ella Narbuvoll, Furugampen

  

O-NM i fjernsynsruta i timer 

Masse o-løpere kom rett inn i stua i helgen. Morten Stenberg, Vang ol, gode reportere ellers og ivrige kameramenn ga oss mange fine skogsbilder og løpende o-løpere fra Kilebygda arrangert av Porsgrunn. Spennende dueller – gir det håp for o-sporten? Vår tapre Vegard Ranestad deltok og prøvde seg i stafett sammen med kameratene fra Elverum ok.

Mjøs-o rapporterer om jevnt nivå de siste årene 

Også i 2021 holder antall starter seg (500) og antall løpere (161) som deltar i Mjøs-o på nivå som de siste årene. Men antallet deltakere fra hver enkelt klubb varierer mye – og dessverre har Hamar bare hatt med tre i år, mot 33 i 2014.

KM lang og KM stafett med stor dugnadsinnsats 

Både i forberedelser og under dagen 28. og 29. august var ca 20 av klubbens medlemmer i aktivitet. For å tilby ca. 250 startende i KM lang og KM stafett ble det nedlagt ca. 520 timer dugnadsinnsats, 120 timer på forhånd og 400 i terrenget og på arena. Men bare blide fjes å se på arena Hersjøvangen, enten det var løpere eller deltakere. For å få et overskudd, vil vi søke om koronastøtte; deltakelsen var bare litt over halvparten av tilsvarende i 2019 og 2020.

Klubbmesterskapene vil ikke bli arrangert i 2021

Erfaringene fra i fjor og årets begrensede aktivitet i klubben tilsier at klubbemesterskapene ikke ville blitt noen «høidare» i år. Styret vedtok derfor sist onsdag å avlyse.

Ella Narbuvold 1931 – 2021

Ella var i flere tiår en svært tilstedeværende person i o-klubben. Hun kom inn klubben i 1979 sammen med sin Hans gjennom døtrene Rannveig og Hanne; støttet dem og mange andre i klubben med hjelp og oppmuntring på store og små arrangementer, og alltid antrukket i klubbens drakt. Vi takker og minnes Ella med glede. Bisettelse i Hamar krematorium tirsdag 14. sept. kl. 10:30.  

Furugampen lørdag 25. sept. er neste

Løpsleder Morten Moen er i gang med planleggingen. Dagen er samtidig en markeringsdag for «gjenåpning av idretten (etter koronaen)», en kampanje i regi av NIF (Norges idrettsforbund). Vi deltar med et tilrettelagt aktivitetsopplegg på N-nivå med flere løyper som kan løpes flere ganger og tilhørende veiledning. Aktivitetsopplegget åpner kl. 13:00. Møt opp i Lyren lørdag 25. sept!

 

Mh

Einar Lund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *